انجمن مطالعات سیاسی تا کنون بیش از 160 نشست علمی تخصصی در موضوعات مختلف از جمله «نظریه دانشی امنیت در اسلام» و «فقه سیاسی شیعه علیه خشونت»، برگزار کرده و افزون بر 12 کارگاه علمی را جهت دانش افزایی و تعمیق مباحث تخصصی برای اعضا ایجاد نموده است.
به گزارش خبرنگار اجتهاد، یکی از انجمنهایی که تاکنون توانسته است در مورد مباحث تخصصی دانش سیاسی فعالیتهای موفقی داشته باشد، انجمن مطالعات سیاسی حوزه است و جزو نخستین انجمنهای علمی است که در پی رهنمودهای مقام معظم رهبری جهت ایجاد فضای علمی بین نخبگان و نقد و بررسی به منظور پیشبرد دانش سیاسی در حوزه علمیه قم تشکیل شد.
این انجمن علمی در بهمن 1383 به همت جمعی از اساتید علوم سیاسی که از دانش آموختگان حوزه و دانشگاه میباشند تأسیس شد و تا کنون توانسته است بیش از 300 عضو را جذب نماید که بیش از 230 نفر از آنها از اعضای پیوسته و دارای تحصیلات حوزوی و دانشگاهی در سطح دکتری و سطوح عالی حوزوی هستند.
از اهداف انجمن مطالعات سیاسی؛ تعمیق و توسعه مباحث تخصصی دانش سیاسی، تقویت و گسترش نظریهپردازی، پرسش گری، آزاداندیشی، نقد و مناظره مبتنی بر آموزههای اسلامی، ارتقای شأن و منزلت علمی و معنوی پژوهشگران و استادان، بهرهبرداری بهینه از ظرفیتهای تخصصی موجود، تقویت ارتباط میان عالمان برجسته و فضلای حوزه، صیانت از سنت حوزوی در عرصه دانش سیاسی شناسایی استعدادها و ذخایر حوزه، شمرده شده است.
انجمن مطالعات سیاسی حوزه به منظور دستیابی به اهداف مذكور به ارایه برنامههای راهبردی، نیازسنجی علمی در دانش سیاسی اسلام، تشکیل نشستها و همایشهای علمی، افزایش سطح دانش و مهارت اعضای انجمن از راههای مختلف، تجلیل از پژوهشگران و استادان در زمینه فعالیت انجمن، انتشار کتاب و نشریات؛ همکاری با انجمنها و مراکز علمی حوزوی و دانشگاهی در داخل و خارج از کشور، همکاری با نهادهای اجرایی حوزوی و غیر حوزوی در راستای اهداف و وظایف انجمن، زمینه سازی برای هماهنگی و همکاری مراکز علمی با یکدیگر و همکاری با حوزههای علمیه، همت گمارده است.
برای فعالیت مطلوب و بر اساس علاقهمندی اعضا 13 گروه علمی در انجمن تأسیس شده است که هر یک از این گروهها در حوزه تخصصی خود به فعالیت علمی میپردازند. این گروهها عبارتند از: (فلسفه سیاسی) مدیر گروه دکتر مهدی امیدی، (فقه سیاسی) مدیر گروه دکتر محسن مهاجرت، (کلام سیاسی) مدیر گروه دکتر غلامرضا بهروزیلک، (قرآن و سیاست) مدیر گروه دکتر مسعود پورفرد، (مطالعات راهبردی) مدیر گروه دکتر نجف لک زایی، (مطالعات ایران) مدیر گروه دکتر علیرضا زهیری، (جهان اسلام) مدیر گروه دکتر محمد ستوده، (جامعه شناسی سیاسی) مدیر گروه دکتر رضا عیسی نیا، (حوزه علمیه و دانش سیاسی) مدیر گروه دکتر احمدرضا یزدانی مقدم، (روش شناسی سیاسی) مدیر گروه دکتر محمد پزشکی، (انقلاب اسلامی) مدیر گروه دکتر عبدالوهاب فراتی، (حکمت سیاسی متعالیه) مدیر گروه دکتر شریف لک زایی، (مطالعاتی بانوان) مدیر گروه دکتر نجمه کیخا.
هیئت مؤسس این انجمن از آقایان غلامرضا بهروزلك، سید صادق حقیقت، علیرضا زهیری، نصرالله سخاوتی، علی شیرخانی، داود فیرحی، نجف لكزایی، منصور میراحمدی، محمد جواد نوروزی تشکیل شده و تا کنون هفت مجمع عمومی و پنج دوره انتخابات هیئت مدیره برگزار شده است. در حال حاضر اعضای هیئت مدیره آقایان و حججاسلام دکتر مسعود پورفرد، دکتر منصور میر احمدی، دکتر سید کاظم سید باقری، دکتر شریف لک زایی، دکتر محمود شفیعی، دکتر عبدالواهاب فراتی و دکتر احمد رضایزدانی مقدم میباشند و مدیریت انجمن را حجتالاسلام منصور میراحمدی به عهده دارد.
قابل ذکر است، انجمن تا کنون بیش از 160 نشست علمی تخصصی در موضوعات مختلف از جمله «نظریه دانشی امنیت در اسلام»، «دانش سیاسی در حوزه علمیه قم»، «فقه و امنیت»، «فقه سیاسی شیعه علیه خشونت»، «قرآن و سیاست»، «فرهنگ و امنیت ملی»، «کرسی نظریه پردازی فقه امنیت»، «نقش راهبردی دولت در نظیه سیاسی امام خمینی (ره)» و «تحول در حوزه علمیه» برگزار کرده است. همچنین بیش از 12 کارگاه علمی را جهت دانش افزایی و تعمیق مباحث تخصصی برای اعضا ایجاد نموده است.
گفتنی است، انجمن مطالعات سیاسی به واسطه نیروها و اعضای افتخاری خود یکی از پویاترین انجمنهای علمی است که مدیران، محققان و جمع کثیری از اعضای انجمن در بسیاری از دانشگاههای سراسر کشور فعالیت اجرایی و علمی بی نظیری دارند و در حال حاضر نیز بسیاری از برنامههای اندیشه سیاسی کشور بر دوش این انجمن علمی میباشد.
برگزاری نخستین جشنواره بینالمللی امام خمینی، ویژه اندیشه سیاسی اسلام، در سوم بهمن ماه 1392 از جمله فعالیتهای جاری انجمن مطالعات سیاسی است.
منبع: شبکه اجتهاد